Főoldal / Desszertek / Csörögefánk

Csörögefánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csörögefánk

Csörögefánk

Hozzávalók:

  • 40 deka liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 1 deci fehér bor
  • 2 kanál rum
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 5 deka margarin
  • 2 kanál tejföl
  • csipet só
  • 2 kanál porcukor
  • olaj a kisütéshez
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és egy negyed órát pihentetem.

A pihentetés után vékonyra kinyújtom, majd derelye szaggatóval kiformázom.

Téglalapokat vágok vele, és a közepébe két csíkot húzok, az egyiken a tészta egyik végét átdugom.

A tészta darabokat bő, forró olajban kisütöm.

Le porcukrozom és sárgabarack lekvárral tálalom.

Tipp / megjegyzés:
A farsang nem telhet el fánk nélkül, és a sok fánk recept közül nagy kedvenc a csörögefánk (más néven forgácsfánk), hiszen gyorsan elkészül, nem kell órákig keleszteni a tésztáját.

Finom, omlós, nagyszerű édesség, melyet ízlés szerinti lekvárral, de akár csokiszósszal is tálalhatunk.

Csörögefánk 4.25/5 (8 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére