Főoldal / Desszertek / Csupa habos sütemény

Csupa habos sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csupa habos sütemény

Csupa habos sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7 egész tojás
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 2 ek. kakaópor
  • 11 ek víz
  • 2 ek. olaj

A krémhez:

  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 7 ek. cukor
  • 6 dl tej

A tetejére:

  • Hulala tejszín
  • csokidara
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóval és a szódabikarbónával.
A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül a vizet és az olajat. Alaposan kikeverjük.
A masszát egy sütőpapíros tepsibe öntjük, és elsimítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A pudingport sűrűre főzzük a tejjel, és a cukor felével. Amikor már csak langyos belekeverjük a 7 tojás fehérje cukorral felvert habját.

A vaníliás krémet a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A keményre felvert tejszínnel ízlés szerint díszítjük a tetejét, majd megszórjuk csokidarával.  Hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen. Kockákra vágva kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok ehhez a finom könnyed és habos sütihez.

Tipp / megjegyzés:
Hulala tejszín helyett sima tejszín is használható, de ahhoz tegyünk habfixálót, hogy jól tartson a hab, és ne essen össze.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére