Főoldal / Egytálételek / Cukkinis burgonya rakottas

Cukkinis burgonya rakottas

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cukkinis burgonya rakottas

Cukkinis rakottas burgonya

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini
  • 50-60 deka burgonya
  • 4 darab paradicsom
  • 20 deka gépsonka
  • kakukkfű tetszés szerint
  • fokhagyma
  • tejföl
  • 2 kanál olaj
  • 10 deka reszelt sajt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukkinit megmosom és vékony szeletekre felvágom.
A burgonyát a héjától megpucolom és szintén vékony karikákra szelem.
A gépsonkákat is kicsi darabokra vágom. A paradicsomokat szintén vékony karikákra vágom.

Egy sütőedény aljára egy-két kanál olajat teszek.
Az edénybe elkezdem állítva lerakni a cukkinit, a gépsonkát, a burgonyát majd paradicsomot ismét cukkini gépsonka burgonya paradicsom, így rétegezem az egész tálat.
Amikor kiraktam a sütőedényt, a tetejét megszórom sóval és kakukkfűvel.

A tejfölbe keverem a zúzott fokhagymát, és 1 evőkanál olajat.A rakottas tetejére simítom, és megszórom reszelt sajttal.
180 fokos sütőben alufóliával lefedve megsütöm. ( kb 40-45 perc a sütési idő)

Finom és kiadós egytálétel, amit savanyúsággal tálalok.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére