Főoldal / Tészta ételek / Cukkinis-zöldborsós tészta

Cukkinis-zöldborsós tészta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cukkinis-zöldborsós tészta

Cukkinis-zöldborsós tészta

Hozzávalók:

  • 1 db zsenge cukkini
  • 30 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
  • 1 cs újhagyma
  • kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg vaj (v. margarin)
  • 1 dl zöldségalaplé
  • 1-1,5 dl főzőtejszín
  • őrölt bors
  • 20 dkg metélt tészta
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukkinit tetszés szerint feldaraboljuk. Az újhagymát kicsit vastagabb szeletekre karikázzuk fel. A borsót fejtsük ki, ha fagyasztottat használunk, akkor vegyük ki a hűtőből, hogy felengedjen. A petrezselyemzöldet aprítsuk fel.

Egy wok-ba (vagy serpenyőbe) hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a zöldborsót, majd a cukkinit is.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk tovább még pár percig, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Félig lefedve, addig pároljuk még a leve majdnem teljesen elfől, és a zöldségek roppanósra puhulnak. Ekkor öntsük fel a tejszínnel, óvatosan keverjük össze, majd addig főzzük még kissé besűrűsödik. (közben többször keverjük meg)

Amíg a zöldséges ragu készül, enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.
A lecsepegtetett tésztát halmozzuk a tányérra, majd kanalazzuk rá a tejszínes-cukkinis-zöldborsót, és úgy kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére