Főoldal / Desszertek / Dán kuglóf pörkölt mogyoróval

Dán kuglóf pörkölt mogyoróval

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Dán kuglóf pörkölt mogyoróval

Dán kuglóf pörkölt mogyoróval

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 1 dl étolaj
  • 1 púpozott ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 5 ek. víz + 1 ek. víz
  • 1 citrom héja + leve
  • 1 cs. sütőpor

A csokimázhoz:

  • 180 g étcsokis tortabevonó
  • 5 dkg margarin

A tetejére:

  •  kb. 3 marok török mogyoró
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A megpucolt mogyorót sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb. 170-180 fokon 10 percig sütjük (pörköljük), utána konyhai aprítógépben kicsit megdaráljuk (úgy, hogy nagyobb darabok is maradjanak).

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzákeverjük az étolajat, az 5 evőkanál vizet, a citrom reszelt héját és a levét. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan a tésztamasszába forgatjuk.

A masszát két felé osztjuk és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és az 1 ek. vizet.

A kuglóf formát kenjük ki kevés zsiradékkal és a két színű masszát (sárga, barna) felváltva öntsük bele (így lesz szép márványos).
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük.

A formában hagyjuk kihűlni, majd megfordítva hagyjuk, hogy kicsússzon belőle.

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal és a kihűlt kuglóf tetejére öntjük úgy, hogy az oldalára is lefolyjon. A még meg nem szilárdult mázat megszórjuk a pörkölt mogyoróval.

Ha a máz megszilárdult, szeleteljük és kínáljuk.

 

Mentés

Mentés

Dán kuglóf pörkölt mogyoróval 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére