Főoldal / Desszertek / Diétás szilvás gombóc

Diétás szilvás gombóc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diétás szilvás gombóc

Diétás szilvás gombóc

Hozzávalók:

  • 3 közepes burgonya
  • 50 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • víz
  • szilva
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • nyírfa cukor
  • diétás zsemlemorzsa
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A burgonyát megfőzzük, leszűrjük és krumpli nyomón áttörjük. Összekeverjük a liszttel, és annyi vizet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Tojás nem kell bele.

Lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtjuk a tésztát, majd négyzetekre vágjuk.

Minden négyzet közepébe beleteszünk egy fél szilvát, amit meghintünk kevés fahéjjal és nyírfacukorral.Batyut formálunk belőle, majd gömbölyűre formázzuk.

Egy nagy fazékban vizet forralunk, és 10 db gombócot bele tesszük. Egyszerre ne főzzünk többet, mert a főzés alatt megdagadnak.A gombócok idővel feljönnek a víz tetejére, majd 2 perc után kivesszük őket.

Közben egy lábosba kevés olajat öntünk, és megpirítjuk rajta a diétás morzsát. 5 dkg nyírfa cukrot, valamint kevés őrölt fahéjat és szegfűszeget teszünk a panírba.

A megfőtt  gombócokat leszűrjük, és a morzsába forgatjuk.

Tálalásnál aki akar tehet rá még nyírfa cukrot.

Tipp / megjegyzés:
Amióta mindketten cukor betegek vagyunk én úgy főzök hogy a cukorra figyelek.Szerencse hogy már minden hozzávalót megtudok venni a boltban, és olyan finomra tudom készíteni mint előtte.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére