Főoldal / Torták / Dió torta egyszerűen

Dió torta egyszerűen

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Dió torta egyszerűen

Dió torta egyszerűen

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg puha ráma
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 tk őrölt fahéj
  • kicsi szegfűszeg
  • A tetejére:
  • maradék krém
  • kókuszreszelék
  • dió gerezdek.
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit piskótaként készítjük el.Először a szétválasztott tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, ehhez adjuk egyenként a tojások fehérjét, majd a sütőporos lisztet is óvatosan beleforgatjuk.

Kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.A formában hagyjuk kihűlni.

A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.

A margarint kikeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a fűszerekkel elkevert diót, majd belekeverjük a kihűlt pudingba.

A kihűlt piskótát ketté vágjuk és a krém felével megtöltjük. A tetejét, és az oldalát is bekenjük vékonyan, majd megszórjuk kókuszreszelékkel, és dió gerezdekkel díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Ez a piskóta így készítve elronthatatlan én annyira szeretem ezt készíteni, hogy minden piskótám alapja lett.A piskóta tekercset is ebből készítem csak akkor nem teszek bele sütőport. A tortáimnak is ez a piskóta alapja.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére