Főoldal / Desszertek / Diós almás csokitorta – paleo

Diós almás csokitorta – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós almás csokitorta – paleo

Diós almás csokitorta - paleo

Hozzávalók:

  • 4 közepes tojás
  • 8 dkg eritrit (por alakú) ízlés szerint
  • 10 dkg totukrém
  • 10 dkg almalekvár (cukor nélkül, nálam házi)
  • 10 dkg étcsoki (cukor-, tej- és szójamentes)
  • 8 dkg kókuszolaj
  • 20 dkg darált dió
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1 rúd vanília magjai (opcionális)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tojásokat az édesítővel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a totukrémet, az almalekvárt és elkeverjük. (Ha nincs totukrémed, sűrű kókuszkrémet is használhatsz.)

A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, belekeverjük a kókuszolajat és langyosra hűtjük. Apránként a tojásos masszához keverjük.

A darált diót elvegyítjük a kakaóporral és a vaníliával, majd a masszába forgatjuk. Egy 21 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, majd 165 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.

Magában is finom, de kókuszkrémmel, lekvárral is tálalhatjuk.  ( Én most kókuszkrémet kevertem ki pár evőkanál almalekvárral és az került a tetejére.)

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére