Főoldal / Desszertek / Diós Fahéjas Ferdinánd tekercs

Diós Fahéjas Ferdinánd tekercs

Diós Fahéjas Ferdinánd tekercs

Diós Fahéjas Ferdinánd tekercs 2

Hozzávalók:

  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • csipet só
  • 40 dkg finomliszt
  • 3 tojás sárgája
  • 8 dkg margarin

A töltelékhez:

  • 10dkg margarin
  • 14 dkg cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 10-15 dkg darált dió

Locsoláshoz:

  • 2 dl főzőtejszín
  • 1-2 ek. kristálycukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk,felfuttatjuk.
A cukrot és a sót beleszórjuk,majd tálba öntjük,és a liszttel,a tojások sárgájával,és az olvasztott margarinnal összedolgozzuk.
Letakarva langyos helyen 40-50 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a margarint habosra keverjük,majd hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot.

A megkelt tésztát belisztezett lapon kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk,majd megkenjük a cukros margarinnal.
A cukrot elkeverjük a fahéjjal és a dióval, majd megszórjuk vele a tésztát, és feltekerjük.

Kb. 3cm vastagságú szeletekre vágjuk.

Egy tortaformát margarinnal jól kikenünk beszórjuk egy kevés cukros fahéjas diós keverékkel.
A tésztatekercseket nem túl szorosan a formába fektetjük.
Megkenjük olvasztott vajjal.

Langyos helyen még 30 percen át kelesztjük,majd előmelegített sütőben közepes hőfokon 20 percig sütjük.

Ekkor a cukorral édesített tejszín felével meglocsoljuk és további 20 percig sütjük,közben a locsolást megismételjük.

Ha nagyon elkezd pirulni a teteje alufóliát borítunk rá.
Ha elkészült a diós fahéjas Ferdinánd tekercs, akkor még melegen kiborítjuk a formából.
(később már nem jön ki)

Tálalhatjuk vaníliaöntettel,vagy csak így magában.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére