Főoldal / Desszertek / Diós-habos vaníliás kocka

Diós-habos vaníliás kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós-habos vaníliás kocka

Diós-habos vaníliás kocka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só
  • 3 ek. hideg víz

A diós töltelékhez:

  • 4 tojás sárgája
  • 6 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg reszelt ét-csokoládé
  • 25 dkg darált dió
  • 1 cs.  sütőpor

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 2 cs. vaníliás puding
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 1 cs.vaníliás cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két egyforma mérető lapot nyújtunk belőle. Az első lapot kisütjük és félre tesszük, ez lesz majd a sütemény teteje.

A második lapot a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót, a reszelt csokoládét, végül beleforgatjuk a keményre felvert fehérjehabot is. A diós masszát a tepsiben lévő még nyers tésztalapra simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Majd hagyjuk kihűlni.

A pudingot a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínt habbá verjük, majd a felét a kihűlt vaníliás krémhez keverjük.

A vaníliás krémet a diós lapra simítjuk. A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére simítjuk, majd rátesszük a kockákra vágott felső lapot. (Így szeletelésnél nem nyomódik össze a sütemény és szép szeleteket tudunk majd vágni belőle.)

A tetejét ízlés szerint porcukorral, vagy olvasztott csokoládéval és tejszínhabbal díszítjük.

Diós-habos vaníliás kocka 4.86/5 (7 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére