Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Diós holdas sütemény

Diós holdas sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós holdas sütemény

Diós holdas sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg margarin (olvasztott)
  • Só (csipet)
  • 2 mk. szódabikarbóna
  • 2 mk. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • Tej ( annyi, hogy egy kissé sűrű, de folyós tésztát kapjunk.)

A tetejére:

  • 25 dkg cukor
  • 28 dkg darát dió
  • 4 tojás fehérje habja
  • + 3 ek. víz
  • A tészta lekenéséhez sárgabarack lekvár
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 20×36 cm)
A tészta hozzávalóit egy fakanállal jól összekeverjük, majd beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A tésztát egyenletesen elsimítjuk. (Én sütőpapírt tettem a tetejére, hogy egyenletesen barnuljon meg és nehogy kissé megégjen) Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
Mikor megsült kivesszük hűlni.

A tojás fehérjét felverjük kemény habbá, majd beletesszük a darált diót, a cukrot és a 3 ek. vizet. Az egészet jól összekeverjük.

A kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, majd egyenletesen rá kenjük a diós masszát és megint vissza tesszük a sütőbe sülni 180 fokra kb. 20 percre. (Ha van rá lehetőségünk, akkor a sütőnek csak a felső sütési programját használjuk, mert most csak a tetején a habot kell megsütni)

Ha megsült a diós hab is a tetején, kivesszük hűlni és pogácsa szaggatóval holdakat szaggatunk belőle. A tetejét tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

Jó étvágyat kívánok! :)
http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Diós holdas sütemény 5.00/5 (2 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére