Főoldal / Torták / Diplomata torta

Diplomata torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diplomata torta

Diplomata torta 1

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • babapiskóta
  • 18 evőkanál cukor
  • 500 ml tej
  • 500 ml tejszínhab
  • 500 ml tejszínhab (díszítéshez)
  • 4 kiscsomag zselatin
  • 2 narancs
  • gyümölcsöt lehet tetszés szerint tenni bele
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojássárgákat, a tejet és a cukrot felfőzzük.

A zselatint kevés tejjel gőz főlőtt felolvasztjuk.

Amikor mindkét keverék langyos, összevegyítjük.

Mikor kihűlt, óvatosan belekavarjuk a kemény tejszínhabot.

Egy kapcsos tortaformába belerétegezzük (én szoktam porcelántálban is) a piskótát, az apróra vágott gyümölcsöt, és a krémet, amig minden elfogy.

Legalább 6 órát a hűtőben állni hagyjuk.

Kivesszük a formából, és tetszés szerint gyümölccsel, tejszínhabbal díszítjük.

Diplomata torta 5.00/5 (2 értékelés)

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére