Főoldal / Reggelik / Dupla csirkeburger

Dupla csirkeburger

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Dupla csirkeburger

Dupla csirkeburger 1

Hozzávalók:

A zsemlékhez:

  • 50 dkg finom liszt /bl 80-as/
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 dl langyos víz
  • 6 dkg kristály cukor
  • 5 dkg vaj
  • csipet só
  • 2 db tojás sárgája

A kenéshez:

  • 1 db tojás

A húspogácsához:

  • 80 dkg darált csirke vagy pulyka hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • szárnyas fűszerkeverék
  • étolaj

Zöldségek:

  • 1 fej saláta /lolo,tölgyfasaláta,fejes saláta,jégsaláta/
  • 4 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 4 fej lilahagyma
  • 20 dkg csalamádé

Öntetnek:

  • mustár
  • ketchup
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomot, lilahagymát, uborkát karikákra vágjuk.

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, vizet, tojások sárgáját, vajat, sót és a tésztát alaposan kidolgozzuk. Egy órát meleg helyen kelesztjük.

A tésztát átgyúrjuk, lisztezett deszkán nyolc zsemlét formázunk és tepsire tesszük. Meleg helyen 30-40 percig kelesztjük. Felvert tojással lekenjük és sütőben közepes lángon megsütjük.

A húspogácsákhoz a darált húst elkeverjük a fűszerekkel és a finomra vágott hagymával. Vizes kézzel nyolc gombócot formázunk, olajozott tálcán ellapítjuk és kevés olajon megsütjük.

A zsemlét három részre vágjuk. Az alsó részre salátaleveleket teszünk, majd a húst és tetszőleges sorrendben a zöldségeket. Visszatesszük a középső zsemlekarikát, majd megismételjük a rétegezést.

A rétegek közé tehetünk mustárt, ketchupot vagy külön adjuk hozzá a tálalásnál.

Aki nem akar a zsemlesütéssel bajlódni természetesen ugyan így lehet kész zsemléből is készíteni.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A nyolc zsemléből négyet használtam fel.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére