Főoldal / Torták / Emeletes torta

Emeletes torta

Emeletes torta

Emeletes torta

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 6 ek meleg víz
  • 2 ek kakaó
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 5 dl hulala tejszín
  • 1 cs zselatin
  • 1 ek méz
  • vanília aroma
  • vaníliás cukor

Csoki máz:

  • 30 dkg csokoládé
  • 20 dkg rama
  • 5 ek olaj
  • 2 ek víz
  • 1 ek cukor
  • vanília aroma
  • Teteje (Fehér csokis-mascarponés piskóta):

Piskóta:

  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 1 ek kakaó
  • 1 cs vaníliás cukor
  • fél cs sütőpor

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dl hulala tejszín
  • 20 dkg fehér csoki
  • 3 cs habfixáló

Díszítés:

  • marcipán massza
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Alsó szint: Kinder tejszelet

A cukrot, a tojássárgáját a meleg vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaós lisztet, melyben elkevertük a sütőport is, végül a fehérje felvert habját. Egy kerek tortaforma alját bevonjuk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát. Két lapot sütünk.

Áztassuk be a zselatint 6 ek vízbe, kicsit állni hagyjuk, majd lassú tűzön kevergetve, oldjuk fel, hogy áttetsző legyen.

Verjük fel kemény habbá a jól lehűtött Hulalát, hozzáadva a 2-3 cs vaníliás cukrot, vanília aromát és csurgassuk bele a zselatint is.

Az egyik lapot tegyük vissza a tortaformába, a hab felét osszuk el rajta. Ezt tegyük hűtőbe, amíg a csokiréteget elkészítjük.

Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd hozzáadjuk a Rama margarint, az olajat, vizet, cukrot, végül a vanília aromát. Egyenletesen simára keverjük.

A kihűlt habra szépen elkenjük ezt a csokikrémet, és újra visszatesszük a hűtőbe hogy megdermedjen a tetején.

Ha megdermedt, rákenjük az újabb habréteget, erre rátesszük a másik piskótát és a tetejét bevonjuk a csokoládéval, de nem az összessel, mert arra még szükség lesz.

Visszatesszük a hűtőbe dermedni.

Ha már rádermedt kivesszük a tortaformából és a maradék csokival teljesen beborítjuk az egész tortát, majd visszatesszük a hűtőbe.

Felső szint: Fehér csokis-mascarponés piskóta

A tojásfehérjéket felverjük.

A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és felverjük.

Hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet, összekeverjük. Ehhez adjuk a habot a tojásfehérjékből, amit szép lassan beleforgatunk.

Ezt beletesszük kis (azaz 16 cm-es formába) sütőpapírra, tűpróbáig sütjük.

Amíg sül összekeverjük a krémet.

A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk, langyosra kihűtjük, majd hozzákeverjük a mascarponé-hoz.

A tejszínt felverjük a habfixálóval és óvatosan a többihez adjuk.

A piskótát ketté vágjuk, az alját visszatesszük a formába, majd jó sok krémet kenünk rá, de hagyjunk a díszítéshez is.

Rátesszük a másik piskótát, betesszük a hűtőbe dermedni.

Kivesszük a tortát, és kinyújtjuk a marcipán masszát, annyira hogy a tetejét elfedje.

Ekkor kivesszük az alsó tortát, két hurkapálcikát teszünk középre, hogy megtartsa a tetejét.

Ráhelyezzük a kis tortát, annak a szélét teljesen bevonjuk a maradék mascarpone krémmel.

A maradék mascarpone krémmel, tortadíszítővel/habzsákkal díszítjük a tortát.


Szólj hozzá!

A lap tetejére