Emeletes torta
Hozzávalók:Piskóta:
Krém:
Csoki máz:
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
|
|
Elkészítés:
Alsó szint: Kinder tejszelet
A cukrot, a tojássárgáját a meleg vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaós lisztet, melyben elkevertük a sütőport is, végül a fehérje felvert habját. Egy kerek tortaforma alját bevonjuk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát. Két lapot sütünk.
Áztassuk be a zselatint 6 ek vízbe, kicsit állni hagyjuk, majd lassú tűzön kevergetve, oldjuk fel, hogy áttetsző legyen.
Verjük fel kemény habbá a jól lehűtött Hulalát, hozzáadva a 2-3 cs vaníliás cukrot, vanília aromát és csurgassuk bele a zselatint is.
Az egyik lapot tegyük vissza a tortaformába, a hab felét osszuk el rajta. Ezt tegyük hűtőbe, amíg a csokiréteget elkészítjük.
Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd hozzáadjuk a Rama margarint, az olajat, vizet, cukrot, végül a vanília aromát. Egyenletesen simára keverjük.
A kihűlt habra szépen elkenjük ezt a csokikrémet, és újra visszatesszük a hűtőbe hogy megdermedjen a tetején.
Ha megdermedt, rákenjük az újabb habréteget, erre rátesszük a másik piskótát és a tetejét bevonjuk a csokoládéval, de nem az összessel, mert arra még szükség lesz.
Visszatesszük a hűtőbe dermedni.
Ha már rádermedt kivesszük a tortaformából és a maradék csokival teljesen beborítjuk az egész tortát, majd visszatesszük a hűtőbe.
Felső szint: Fehér csokis-mascarponés piskóta
A tojásfehérjéket felverjük.
A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és felverjük.
Hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet, összekeverjük. Ehhez adjuk a habot a tojásfehérjékből, amit szép lassan beleforgatunk.
Ezt beletesszük kis (azaz 16 cm-es formába) sütőpapírra, tűpróbáig sütjük.
Amíg sül összekeverjük a krémet.
A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk, langyosra kihűtjük, majd hozzákeverjük a mascarponé-hoz.
A tejszínt felverjük a habfixálóval és óvatosan a többihez adjuk.
A piskótát ketté vágjuk, az alját visszatesszük a formába, majd jó sok krémet kenünk rá, de hagyjunk a díszítéshez is.
Rátesszük a másik piskótát, betesszük a hűtőbe dermedni.
Kivesszük a tortát, és kinyújtjuk a marcipán masszát, annyira hogy a tetejét elfedje.
Ekkor kivesszük az alsó tortát, két hurkapálcikát teszünk középre, hogy megtartsa a tetejét.
Ráhelyezzük a kis tortát, annak a szélét teljesen bevonjuk a maradék mascarpone krémmel.
A maradék mascarpone krémmel, tortadíszítővel/habzsákkal díszítjük a tortát.