Főoldal / Befőzés / Eper dzsem

Eper dzsem

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Eper dzsem

Eper dzsem

Hozzávalók:

  • 1 kg eper
  • 1/2 csomag 2:1 dzsemfix
  • ízlés szerint édesítő vagy cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az epret krumplinyomóval összetörjük, majd egy lábosba tesszük.,Ráöntünk egy fél csomag 2:1-ben dzsemfixet, és pár percig forraljuk.Ha cukorral ízesítjük, akkor a dzsemfixel együtt adjuk hozzá, ha folyékony édesítővel akkor a forralás után.

Forrón üvegekbe rakjuk, és 5 percre fejre állítjuk.Majd visszafordítjuk, és hagyjuk kihűlni!

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Hagyj üzenetet Névtelen Üzenet visszavonása

A lap tetejére