Főoldal / Torták / Epres banános torta

Epres banános torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres banános torta

Epres banános torta 3

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál finomliszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 2 csapott ek kakaópor
  • 4 db banán
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 cs vaníliás cukor

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 cs vaníliás puding
  • 4 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 ek porcukor
  • 6-8 szem eper

A tetejére:

  • 2,5 dl tejszín
  • tortadara vagy reszelt ét csoki
  • eperszemek
  • banán
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tortaformát /az enyém 28-cm/kibélelünk sütőpapírral, megszórjuk zsemlemorzsával. A banánokat felszeleteljük, kirakjuk vele a tortaforma alját és megszórjuk vaníliás cukorral.

A lisztből, tojásból a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskótatésztát keverünk. A fele tésztát a banánokra öntjük, elsimítjuk. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport, majd ezt is a formába öntjük. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Egy tálcára borítjuk a tésztát az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk hűlni.

Közben megfőzzük a vaníliás pudingot a tejjel és a cukorral. A margarint felolvasztjuk és kanalanként hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.

A tésztát lapjával kettévágjuk és a krémet a tésztára kenjük. Rátesszük a szeletekre vágott epret majd a másik lapot.

A tejszínt kemény habbá verjük, megkenjük vele a sütink tetejét és megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival.

Félbevágott eperrel és karikára vágott banánnal, citromfűvel díszítjük.

Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy-két órára.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére