Főoldal / Torták / Epres Sacher torta

Epres Sacher torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres Sacher torta

Epres sacher torta

Hozzávalók:

  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 tojás
  • 35 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 35 dkg eperlekvár
  • rum

A díszítéshez:

  • eper
  • fehér-csokoládé forgács
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A vajat a vaníliás cukorral, porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadunk 15 dkg langyosra hűtött olvasztott csokoládét.

A tojások fehérjét, kemény habbá verjük a kristálycukorral.

A lisztet a fahéjjal és a sütőporral összekeverjük.

A csokoládés keverékbe beletesszük a fehérjehabos keverék felét,
és óvatosan összedolgozzuk.
Végül beledolgozzuk a lisztes keveréket, és a hab másik felét is.

26 cm-es tortaformába simítjuk.
Tűpróbáig sütjük.

Kettévágjuk a tortalapot, majd az alsó lapot meglocsoljuk kevés rummal, és megkenjük eper lekvárral.
Ráhelyezzük a tortalap tetejét, kevés rummal megöntözzük, és bevonjuk a tortánkat a maradék lekvárral.
Végül az egészet leöntjük gőz felett megolvasztott csokoládéval.

A tetejét eperrel és fehér csokoládé forgáccsal díszítjük.

Epres Sacher torta 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére