Főoldal / Befőzés / Fahéjas cseresznye lekvár

Fahéjas cseresznye lekvár

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fahéjas cseresznye lekvár

Fahéjas cseresznye lekvár

Hozzávalók:

  • 3 kg kimagozott cseresznye
  • 2 cs. befőzési cukor
  • 2 cs. dzsemfix
  • fahéj ízlés szerint
  • üveg, celofán, gumi, címke, zsineg
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A kimagozott cseresznyét húsdarálón ledarálom. Egy lábosban vagy fazékban felteszem lassú tűzre.

Mikor pufog a lekvár beleteszem a fahéjat, beleöntöm a cukrokat, és a dzsemfixeket is. Megint felforralom, majd lezárom a lángot és üvegekbe merem.

A tetejére celofánt teszek majd a zárókupakját. A jól lezárt üvegeket fejre állítom 15 percre.

Ha kihűlt mehet a helyére a kamrába.

Tipp / megjegyzés:
Én évek óta így főzöm be a lekvárjaimat, hogy ledarálom, sokkal finomabb marad az íze. A befőzési cukorral meg gyors én már inkább a diabetikus változatot használom, mert abban is lehet kapni, és ugyan így kell használni.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére