Főoldal / Desszertek / Fánk tepsiben sütve

Fánk tepsiben sütve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fánk tepsiben sütve

Fánk tepsiben sütve

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. élesztő
  • 3 dl tej
  • 7 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 1 csipet só
  • 2 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • lekvár
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl tejben kis cukorral felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, és robotgéppel, jól kidolgozzuk. A megdagasztott tésztát letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, és ismét duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkára borítjuk és 2 cm vastagra kisodorjuk. Egy pohár segítségével kiszaggatjuk a fánkokat.

Sütőpapíros lemezre rakjuk és letakarva, ismét 25 percig kelesztjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Benyomjuk a fánkok közepét és egy kis kanál lekvárt teszünk bele. A sütőbe toljuk, és addig sütjük míg a tetejük meg nem pirul. A sütőből kivéve legalább 5 percre takarjuk le konyharuhával, majd porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Én barack és cseresznye lekvárral készítettem.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére