Főoldal / Sertés ételek / Fasírt muffin krumplipürével

Fasírt muffin krumplipürével

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fasírt muffin krumplipürével

Fasírt muffin krumplipürével

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • 2 db zsemle
  • 2 db tojás
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 2-3 tk worchester szósz
  • vaj a forma kikenéséhez

Máz hozzávalói:

  • 1 tk barna cukor
  • 1 mk mustár
  • 1 mk chilipor
  • pici víz
  • krumplipüré
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először a zsemléket langyos vízbe beáztatjuk, majd ha már teljesen megszívták magukat, jól kinyomjuk és félretesszük.

Egy tálba beletesszük a darált húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a vöröshagymát, a jól kinyomott zsemlét, az ízlés szerinti fűszereket, a worchester szószt, az egész tojásokat és belenyomjuk a fokhagymát. Végül jó laposan összegyúrjuk.
A muffin formát kikenjük vajjal, majd megtöltjük a darált húsos masszával.(én szilikonos formába sütöttem, de azt is kikentem vajjal)

A mázhoz az ízlés szerinti mennyiségű hozzávalókat jól ki kell keverni, majd bekenni vele a fasírtok tetejét.

Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes lángon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

A pirosra sült fasírt tetejére nyomjuk az előzőleg elkészített krumplipürét, majd a sütőbe visszahelyezzük és pár perc alatt szép pirosra sütjük.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor kínálhatunk hozzá csemegeuborkát, vagy salátát.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére