Főoldal / Szárnyas Ételek / Fehérboros csirkemell párolt brokkolival és káposztával

Fehérboros csirkemell párolt brokkolival és káposztával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros csirkemell párolt brokkolival és káposztával

Fehérboros csirkemell párolt brokkolival és káposztával

Hozzávalók:

  • 0,5 csirkemell
  • 1 dl fehérbor
  • 1 szelet káposzta
  • 1 negyed karfiol
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db krumpli
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • 1 tk cukor
  • 1 tk ecet
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 1 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkemellet kockára vágom, a káposztát lereszelem, a fokhagymát és a petrezselymet felaprítom, a karfiolt rózsákra szedem. A krumplit felteszem főni héjában.

A csirkemellre rászórom a fokhagyma felét, sózom, borsozom, meglocsolom olívaolajjal, és egy órára hűtőbe teszem.

A csirkemellet serpenyőben megpirítom, majd ráöntöm a bor felét, és lefedve párolom, melléteszem a karfiolt is.

Egy másik serpenyőben megpirítom a köménymagot, rászórom a cukrot, kicsit karamellizálom, majd ráteszem a káposztát, a fokhagymát. Sózom, borsozom, locsolok rá ecetet, és hozzáöntöm a bor másik felét, és megdinsztelem.

A krumplit megpucolom, felkarikázom.

Tálalok. A tányérra szedek mindenből, megszórom borssal, a krumplit megsózom, szórok rá petrezselymet. A csirkemellre locsolok chiliszószt.

Tipp / megjegyzés:
A szárnyas ételek közül az egyik kedvencem a csirkemell.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére