Főoldal / Hal ételek / Fehérboros heringfilé zöldségekkel, petrezselymes chilis rizzsel

Fehérboros heringfilé zöldségekkel, petrezselymes chilis rizzsel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros heringfilé zöldségekkel, petrezselymes chilis rizzsel

Fehérboros heringfilé zöldségekkel petrezselymes chilis rizzsel 2

Hozzávalók:

  • 1 doboz (170 gr) olajos heringfilé
  • 1/2 pohárnyi zöldborsó
  • 1/2 pohárnyi zöldbab
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 db chili paprika
  • 1 marék petrezselyem
  • 1/2 zacskó konyhakész rizs 
  • 1 citrom
  • őrölt fekete bors
  • tarkabors
  • fehérbor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 1 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A zöldborsót, zöldbabot kiveszem a mélyhűtőből. A sárgarépát megpucolom, keresztbe és hosszába kettévágom.

A rizst és a répát sós vízben felteszem főni. A citromból vágok 2 szeletet. A kertben szedett petrezselyemből félreteszek 2 ágat, a többit aprítom.

A főzővízből 18 perc után kiveszem a rizst, a tűzhelyet elzárom, a répát még hőn-tartáson tovább puhítom.

Egy serpenyőbe beleteszem a heringfilét sózom, borsozom, facsarok rá citromot, mellérakom a borsót, a zöldbabot, s a sárgarépát.

Néhány perc alatt átsütöm, a halakat, répát megfordítom, a zöldségeket megkavarom.

Tálalás:
A tányérra teszek két szelet halat, szórok rá tarka borsot, facsarok rá citromot,locsolok rá bort, teszek rá egy petrezselyem ágat.

Pakolok mellé zöldborsót és zöldbabot, s rizst. Sózom, borsozom. A rizsre szórok aprított petrezselyemzöldet, s vágok chilipaprikát.

Díszítésként teszek rá egy citromszeletet.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére