Főoldal / Levesek / Fehérboros salátaleves baconnel és sonkával

Fehérboros salátaleves baconnel és sonkával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros salátaleves baconnel és sonkával

Fehérboros salátaleves baconnal és sonkával

Hozzávalók:

  • 1 nagy fejes saláta fele
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • darabolt bacon
  • 3 szelet sonka
  • petrezselyem
  • kapor
  • őrölt fekete bors
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • 1 kocka szárnyashús-leves
  • 1 kocka zöldségleves
  • olíva olaj
  • citromos olíva olaj
  • 1 kanál liszt
  • fehér bor
  • főzőtejszín
  • tejföl
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Tipp / megjegyzés:

A saláta leveleit leszedem, alaposan megmosom. A hagymát, fokhagymát apróra, a sonkát kockára vágom, a petrezselymet és a kaprot darabolom.

Egy edényben olajon pirítom a hagymákat, a bacont és a sonkát, fűszerezem.

A baconból és a sonkával egy keveset kiveszek, félreteszem, a maradékot felöntöm 6 dl vízzel, hozzámorzsolom a leves kockákat.

A saláta leveleket kézzel kicsire szaggatom, főzöm. Hozzáadom a petrezselymet és a kaprot, belekeverem a lisztet, főzőtejszínt.

A végén öntök bele bort, és tejfölt.

Tálaláskor teszek a leves tetejére a félretett baconből és sonkából.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére