Főoldal / Torták / Fehércsoki mousse torta

Fehércsoki mousse torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehércsoki mousse torta

Fehércsoki mousse torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg őrölt mandula
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 narancs reszelt héja
  • csipet só

A krémhez:

  • 20 dkg fehércsoki
  • 5 dl tejszín
  • 3 tojássárgája
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a kakaóporral elkevert őrölt mandulát, a pici sót és a narancs reszelt héját.
A masszát egy sütőpapírral bélelt 24 centi átmérőjű tortaformába öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni.

A krémhez a csokit vízgőz felett megolvasztjuk.Az 1 dl tejszínt a három tojássárgájával elkeverjük és addig főzzük míg besűrűsödik. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl, mert akkor a tojássárgák kicsapódnak a krémből.
Kihűtjük, majd belekeverjük a megolvasztott fehércsokit.

A mandulás lapról lehúzzuk a sütőpapírt, és visszatesszük a kapcsos formába.

A maradék tejszínt felverjük, és a fehércsokis krémhez keverjük. Rásimítjuk a tésztára, és 1-2 óra hűtőbe tesszük.
Tetszés szerint díszítjük.

Fagyi-tortának is el lehet készíteni, egyszerűen be kell tenni a fagyasztóba pár órára.

Tipp / megjegyzés:
Feltétlenül készítsétek el, mert ez valami mennyei. Karácsonyra készítettem, és telitalálat volt, persze bármiféle alkalomra tökéletes választás. Könnyed, krémes, finom, mi más kell még, ja és nincs benne liszt, szóval gluténmentes diétába is beilleszthető. Elkészíteni tényleg gyerekjáték, kezdő háziasszonyok is megpróbálhatják.
Nem adtam plusz cukrot a krémhez, elég volt a fehércsoki édessége és fixálót sem adtam hozzá, mert nem szükséges.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére