Főoldal / Desszertek / Fekete erdei meggyes palacsinta

Fekete erdei meggyes palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fekete erdei meggyes palacsinta

Fekete erdei meggyes palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dl szénsavas ásványvíz
  • 7 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál étolaj
  • 1 csipet só
  • 4 evő kanál holland kakaó

A töltelékhez:

  • 1 kis dobozos hulala tejszín
  • 1 üveg magozott meggy befőtt

A vörösboros meggymártáshoz:

  • 40 dkg kimagozott meggy
  • 3-4 evőkanál cukor
  • citromhéj.kis darabka fahéj
  • 2 szem szegfűszeg
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 dl vörösbor
  • 1 kanál tejföl
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót és a szódavizet és a kakaót keverőtálba tesszük, és simára elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat. Forró serpenyőben, pici olajon kisütjük a palacsintákat.

A hulala tejszínt kemény habbá verjük, és össze keverjük a lecsepegtetett magozott meggyel. Minden palacsintát megtöltünk a tejszínes meggyes töltelékkel.

A mártáshoz a meggyet,hideg vízben, csipet sóval, a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, és citromhéjjal feltesszük főni. A víz éppen csak ellepje a gyümölcsöt. Amikor felforrt, néhány percig főzzük. A tejfölt elkeverjük a liszttel, felhígítjuk forró meggylével, és behabarjuk vele a mártást. Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről és hozzákeverjük a vörösbort, szükség szerint még cukorral ízesítjük.

A palacsintát a meggyszósszal leöntve tálaljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére