Feketeerdő szelet Tündi konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
A kenéshez:
|
|
Elkészítés:
A tepsi mérte: 20cm x 36cm
Először a krémet készítjük el. A tejbe beletesszük a lisztet, a felvert tojásokat és a vaníliás cukrot. Folytonosan kevergetve addig főzzük, míg sűrű pudingos állaga nem lesz. Félre tesszük hűlni. A puha margarint a porcukorral és a rumaromával habosra kikeverjük, majd a már KIHŰLT pudinghoz keverjük és robotgéppel jól összedolgozzuk. Felhasználásig hűtőszekrénybe tesszük.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a 20 dkg cukorral habosra kikeverjük. A tojásfehérjét pedig kemény habbá felverjük. A cukros tojássárgájába beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, majd a kemény habbá felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
A tészta masszát kétfelé vesszük és az egyik felébe bele keverjük a kakaóport és a vizet. (így lesz egy sárga és egy barna színű tészta masszánk)
A tepsi alját alufóliával kibéleljük, majd az olvasztott margarint egy kenő ecset segítségével rákenjük. Erre rászórjuk a meggyet és ráöntjük először a barna, majd a sárga színű tészta masszát. Szépen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük (tűpróba).
Míg sül a tészta, a habtejszínt kemény habbá felverjük.
Ha megsült és kihűlt a tészta utána egyszerűen csak kifordítjuk a tepsiből és az alufóliát lehúzzuk róla (így ami eddig volt az alja, most az lesz a teteje). Vissza tesszük a tepsibe vagy egy nagy tálcára rátesszük. A tésztára először egyenletesen rákenjük a krémet, majd erre simítjuk a kemény habbá felvert tejszínt.
A tetejét megszórjuk csoki darával vagy csoki forgáccsal.
Hűtőbe tesszük pár órára. Tálalás előtt egyforma kockákra felvágjuk.