Főoldal / Desszertek / Feketeerdő szelet Tündi konyhájából

Feketeerdő szelet Tündi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Feketeerdő szelet Tündi konyhájából

Feketeerdő szelet Tündi konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 8 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • fél cs. sütőpor
  • 1 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 ek. víz
  • kb. 680 g magozott meggy (befőtt)

A krémhez:

  • 2 dl tej
  • 2 ek. liszt
  • 2 db tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg porcukor
  • rumaroma (ízlés szerint)

A tetejére:

  • 5 dl habtejszín (hulala vagy cukrászhab)
  • csoki tortadara, vagy reszelt csokoládé

A kenéshez:

  • 5 dkg margarin (olvasztott)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tepsi mérte: 20cm x 36cm

Először a krémet készítjük el. A tejbe beletesszük a lisztet, a felvert tojásokat és a vaníliás cukrot. Folytonosan kevergetve addig főzzük, míg sűrű pudingos állaga nem lesz. Félre tesszük hűlni. A puha margarint a porcukorral és a rumaromával habosra kikeverjük, majd a már KIHŰLT pudinghoz keverjük és robotgéppel jól összedolgozzuk. Felhasználásig hűtőszekrénybe tesszük.

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a 20 dkg cukorral habosra kikeverjük. A tojásfehérjét pedig kemény habbá felverjük. A cukros tojássárgájába beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, majd a kemény habbá felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk.

A tészta masszát kétfelé vesszük és az egyik felébe bele keverjük a kakaóport és a vizet. (így lesz egy sárga és egy barna színű tészta masszánk)

A tepsi alját alufóliával kibéleljük, majd az olvasztott margarint egy kenő ecset segítségével rákenjük. Erre rászórjuk a meggyet és ráöntjük először a barna, majd a sárga színű tészta masszát. Szépen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük (tűpróba).

Míg sül a tészta, a habtejszínt kemény habbá felverjük.

Ha megsült és kihűlt a tészta utána egyszerűen csak kifordítjuk a tepsiből és az alufóliát lehúzzuk róla (így ami eddig volt az alja, most az lesz a teteje). Vissza tesszük a tepsibe vagy egy nagy tálcára rátesszük. A tésztára először egyenletesen rákenjük a krémet, majd erre simítjuk a kemény habbá felvert tejszínt.

A tetejét megszórjuk csoki darával vagy csoki forgáccsal.
Hűtőbe tesszük pár órára. Tálalás előtt egyforma kockákra felvágjuk.

Mentés

Mentés

Feketeerdő szelet Tündi konyhájából 4.00/5 (3 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére