Főoldal / Torták / Feketeerdő torta

Feketeerdő torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Feketeerdő torta

Feketeerdő torta 2

Hozzávalók:

  • 1 tábla csokoládé
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál + 4 evőkanál gyümölcspálinka (elhagyható/Rummal helyettesíthető)
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 50 dkg meggy
  • 20 dkg meggylekvár
  • 5 dl tejszín
  • 3 csomag habfixáló
  • 8 dkg  kristálycukor
  • 3 evőkanál csokoládéreszelék
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktóz mentes: nem

 

Elkészítés:

A csokoládé darabokat gőzfürdőben megolvasztjuk.

A tojások sárgáját, 5 evőkanál pálinkával habosra keverjük.

Folyamatosan keverve egymás után beledolgozzuk a porcukrot, a lisztet, a kakaót és a langyosra hűlt olvasztott csokoládét.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán a csokoládés masszához keverjük.

A masszát a formába öntjük, és a sütőben kb. 60 percig(tűpróbáig)sütjük.
Kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni.

A meggyet megtisztítjuk, megmossuk, kimagozzuk,
alaposan lecsepegtetjük, és 12 szép szemet félreteszünk a díszítéshez.

A maradékot összekeverjük a meggylekvárral.

A tortát vízszintesen 3 lapra vágjuk, a lapokat megcsepegtetjük a pálinkával.

Az alsó lapot egy tálra fektetjük, szétosztjuk rajta a meggyes masszát.

A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük, a harmadát a meggyre simítjuk.

Rátesszük a következő lapot picit megnyomkodjuk, szétosztjuk rajta a meggyes masszát, és még egy adag tejszínt.

Ráborítjuk a felső tortalapot, kicsit megnyomkodjuk.

A maradék tejszínnel körös-körül bevonjuk a tortát (az oldalát is).
Tejszínből habrózsákat is nyomhatunk a torta szélére.

A tortát a félretett meggyszemekkel és csokoládéreszelékkel díszítjük.
Hűtőbe tesszük.Kb. 2 óra múlva fogyasztható.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére