Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Fetakrémmel töltött paradicsom

Fetakrémmel töltött paradicsom

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fetakrémmel töltött paradicsom

Fetakrémmel töltött paradicsom

Hozzávalók:

  • 6 db paradicsom 

A krémhez:

  • 20 dkg Kalimera (fetasajt)
  • 1/4 lilahagyma
  • 2 szál újhagyma zöld
  • 5 levél bazsalikom
  • 5 levél szárított medvehagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db chili paprika
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • tej
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • szárított, darabolt metélő hagyma
  • őrölt fekete bors 

Díszítéshez:

  • 6 levél fodros saláta
  • 1 zellerlevél szár
  • 6 szem magnélkűli fekete olívabogyó
  • 6 szem chili paprikával töltött zöld olívabogyó 
  • 6 levél fodros saláta
  • petrezselyem levél
  • lilahagyma
  • 6 szem magnélküli fekete olívabogyó
  • 6 szem chilipaprikával töltött zöld olívabogyó 
  • 1 db chilipaprika
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A paradicsomokat megskalpolom, a belsejüket kivágom, ezt félreteszem.

A lilahagymából egy karikát szintén félreteszek, a többit aprítom az újhagyma zöldjével, petrezselyemmel, bazsalikomlevéllel, medvehagymával, chilipaprikával. együtt. A fetasajtot villával összenyomom, hozzáadom a zöldségeket, fűszerezem, öntök rá tejet, s jól összekeverem. A masszát belekanalazom a paradicsomokba.

Egy tányérra ráhelyezem a fodros saláta leveleket., rá a paradicsomokat, a sapka közepébe beszórok egy petrezselyemlevelet, a szélére rakok egy zellerlevél ágat, s chilipaprikát és körbe az olívabogyókat.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére