Főoldal / Desszertek / Finom szelet

Finom szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Finom szelet

Finom szelet

Hozzávalók:

A sárga laphoz:

  • 10 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 15 evőkanál víz
  • 35 dkg finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor

A középső laphoz:

  • 10 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darabokra vágott csokoládé
  • 20 dkg kandírozott gyümölcs apróbbra vágva
  • 10 dkg dió darált dió
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 9 dl tej
  • 3 tasak vaníliás pudingpor
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 vaníliás cukor

A bevonáshoz:

  • 20 dkg csokoládé + 1 ek. olaj
  • 10 dkg fehér csokoládé + 1 tk. olaj
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tepsi mérete:30×40 cm

A tojássárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük és apránként hozzá adjuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát ketté vesszük és egyforma nagyságú tepsiben 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

A középső tészta készítése:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, a darabolt csokit, és a kandírozott gyümölcsöt. /narancsot és cseresznyét tettem bele/

Ugyanakkora tepsiben sütjük,mint a sárga piskótát.

A krém készítése:
A tejet a cukrokkal, a vaníliás pudingporral csomómentesre keverjük, sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
A vajat elektromos habverővel kihabosítjuk, majd apránként a kihűlt pudinghoz keverjük.

Összeállítjuk a süteményt:
Alulra sárga lap kerül, erre a krémfele, majd a színes lap, a krém másik fele, amit befedünk a második sárga lappal.
A tetejét a két színű olvasztott csokoládéval bevonjuk.
Az étcsokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, a tésztára kenjük,majd a fehér csokoládét is megolvasztjuk, és rácsurgatjuk.Egy villával vagy hústűvel a barna csokoládéba “fésülgetjük”.

Finom szelet 5.00/5 (5 értékelés)

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére