Főoldal / Szárnyas Ételek / Fokhagymás zöldfűszeres csirkecomb

Fokhagymás zöldfűszeres csirkecomb

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Fokhagymás zöldfűszeres csirkecomb

Fokhagymás zöldfűszeres csirkecomb

Hozzávalók:

  • 8 db alsó és felső csirkecomb vegyesen
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 db rozmaring ágacska
  • 1/2 tk. kakukkfű
  • 1 db citrom leve
  • 3-4 ek. olaj
  • 1,5 tk. só
  • 1/2 kk. frissen őrölt bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük 2 gerezd zúzott fokhagymával. Egy hőálló edénybe helyezzük őket, meglocsoljuk az olajjal és a citromlével, majd megszórjuk a kakukkfűvel és ráhelyezzük a rozmaring leveleket. Melléhelyezzük a maradék fokhagymagerezdeket, lefedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

20 percen át sütjük lefedve, majd levesszük róla a fóliát és újabb 20-30 percig sütjük. A sütési idő alatt többször megforgatjuk és meglocsoljuk a szafttal, hogy a hús szaftos maradjon és a külseje ropogósra süljön.

Fokhagymás zöldfűszeres csirkecomb 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére