Főoldal / Paleo / Fordított diós alma torta tojás nélkül

Fordított diós alma torta tojás nélkül

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fordított diós alma torta tojás nélkül

Fordított diós alma torta tojás nélkül

Hozzávalók:

(kb. 22-24 cm formához)

  • 5 dkg kókuszcukor vagy eritrit
  • 3 alma hámozva, szeletelve
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • Kevés kókuszolaj (a forma kenéséhez)

A tésztához:

  • 2,5 dl paleo tej (mandula, kókusz)
  • 0,5 dl olvasztott kókuszolaj
  • 1 ek. almaecet vagy citromlé
  • 5 dkg eritrit
  • 8 dkg darált dió
  • 8 dkg tápióka keményítő
  • 1 nagy ek. kókuszliszt
  • 3 dkg arany lenmag darálva
  • 1/2 tk.szódabikarbóna
  • 1/2 tk. paleo sütőpor
  • 1 tk. vaníliás édesítő
  • csipet só
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Egy szilikonos vagy teflonos piteformát vékonyan kikenünk olajjal. A kókuszcukrot vagy az édesítőt szórjuk az aljára. Az almaszeleteket forgassuk meg fahéjban és körkörösen tegyük a forma aljára.

A tésztához a száraz hozzávalókat vegyítsük el egy tálban. A folyékony hozzávalókat is keverjük el, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalót és keverjük csomómentesre és hagyjuk állni 10 percet. (Ezt turmixgépben is elvégezhetjük)

Addig az almával kirakott formát tegyük előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőbe 5 percre, majd vegyük ki, simítsuk rá a masszát és süssük további 35-40 percet.

(Ez sütőnként változó lehet, többször ellenőrizzük)

Hagyjuk a formában 5-10 percet, késsel lazítsuk meg az oldalát, majd óvatosan borítsuk egy tányérra. (De használhatunk sütőpapírt is, amit utána lehúzunk róla.)

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére