Főoldal / Kelt tészták / Foszlós csíkos kifli mogyorókrémmel töltve

Foszlós csíkos kifli mogyorókrémmel töltve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Foszlós csíkos kifli mogyorókrémmel töltve

Foszlós Csíkos kifli mogyorókrémmel töltve

Hozzávalók:

(24 db kis kiflihez)

  • 40 dkg liszt
  • 70 ml langyos tej
  • 1 kis pohár natúr joghurt (150 g)
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 4 ek. cukor
  • 5 dkg puha vaj
  • 2 dkg friss élesztő

A kakaós részhez:

  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1-2 evőkanál tej

A töltelékbe:

  • mogyorókrém (nutella)

A kenéshez:

  • 1 evőkanál tej
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral. A felfutott élesztőt a többi hozzávalóval együtt egy tálba tesszük és bedagasztjuk a tésztát. Elég lágy tésztát kapunk. Ha úgy látjuk, hogy nem elég lágy, akkor teszünk még hozzá 1-2 evőkanál tejet, de ha picit ragacsos, akkor 1-2 evőkanál lisztet, attól függően, hogy mi kívánkozik még a tésztába. Fontos, hogy lágy, de ne ragacsos tészta legyen amit letakarva 30-40 percig kelesztjük.

Amikor megkelt, átgyúrjuk és két egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a két evőkanál kakaóport és 1-2 evőkanál tejet. Majd mint a két tésztacipót ketté osztjuk így 2 kakaós és 2 világos tésztacipónk lesz.

Lisztezett felületen/gyúrótáblán külön-külön egyforma kör alakúra nyújtunk egy világos és egy kakaós tésztát, majd egymásra illesztjük (alulra a kakaós tészta, felülre a világos), és 12 egyenlő háromszögre vágjuk fel. A szélesebb részére lehet a tölteléket tenni, majd feltekerjük, és kiflikké formázzuk. A másik kakaós és világos tésztát is ugyanígy kinyújtjuk külön-külön kör alakra, egymásra helyezzük (most lehet alulra a világos, felülre a kakaós), 12 háromszöget vágunk, megtöltjük és feltekerjük, kiflikké formázzuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük a kifliket és még kb. 15 percig hagyjuk kelni, majd lekenjük a tetejét tejjel.
Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

(a sütési idő sütőfüggő, hagyományos sütőben valószínű picit több ideig kell sütni)

Foszlós csíkos kifli mogyorókrémmel töltve 5.00/5 (1 értékelés)

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére