Főoldal / Desszertek / Francia diós krémes

Francia diós krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Francia diós krémes

Francia diós krémes

Hozzávalók:

A mézes laphoz:

  • 400 g búzaliszt (BL55)
  • 100 g porcukor
  • 1 evőkanál akácméz
  • 100 g vaj
  • 2 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

A diós piskótához:

  • 6 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
  • 150 g kristálycukor
  • 3 evőkanál víz
  • 50 ml étolaj
  • 150 g búza-rétesliszt (BFF 55)
  • 6 g sütőpor
  • 150 g dió (darált)

A krémhez:

  • 3 db tojássárgája
  • 80 g pudingpor (vaníliás)
  • 100 g kristálycukor
  • 700 ml 2,8%-os tej
  • 120 g porcukor
  • 250 g margarin
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk és egymás után 2 lapot sütünk egy 30×38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-7 perc alatt.

A diós piskótához a tojás sárgájákat habosra keverjük a cukor 2/3-ad részével, vízzel, olajjal és a dióval. A fehérjét a maradék 1/3-ad rész cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe (aminek a hátulján a lapokat sütöttük) öntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük a piskótát. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez a tojás sárgájákat a kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
A puha margarint kikeverjük a porcukorral, és ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.

Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a diós piskóta, amire a krém másik fele kerül.

Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét porcukorral szórjuk meg.
Érdemes előző nap elkészíteni, mert másnap szebben lehet szeletelni.

Francia diós krémes 4.40/5 (5 értékelés)

Fodor Emese (13 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére