Főoldal / Vegetáriánus / Fügés pároltkáposzta

Fügés pároltkáposzta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Fügés pároltkáposzta

Fügés pároltkáposzta

Hozzávalók:

  • 1 kisebb káposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 4-5 ek méz
  • 2 dl édes fehérbor
  • csipet só
  • 2 db babérlevél
  • 1 cs füge
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A káposztát vékonyra leszeleteljük, majd enyhén besózzuk és kicsit állni hagyjuk.
A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és vékonyan felcsíkozzuk.

Egy edénybe beletesszük a mézet, habosodásig melegítjük, majd beleöntünk egy kevés olívaolajat. Ezután hozzáadjuk a felcsíkozott vöröshagymát, és elkezdjük párolni.
Amikor már kicsit összeesett, hozzáadjuk a jól kinyomkodott káposztát. Jól összeforgatjuk, majd felöntjük a borral, beletesszük a babérlevelet, és lefedve elkezdjük párolni.

Közben ízlés szerinti méretűre feldaraboljuk a fügét, majd a félig megpárolódott káposztához keverjük.
Lefedve, néha óvatosan átkeverve, szép lassan puhára pároljuk.

Közben ha szükséges, még egy kicsi bort öntünk alá, és ízlés szerint mézzel, vagy egy pici cukorral utána ízesítjük.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor sültek mellé köretként kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére