Főoldal / Egytálételek / Fűszeres húsgombócok sajttal és burgonyával

Fűszeres húsgombócok sajttal és burgonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fűszeres húsgombócok sajttal és burgonyával

Fűszeres húsgombócok sajttal és burgonyával

Hozzávalók:

  • 6 db nagyobb burgonya
  • 50 dkg darált hús (sertés)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1 tk. só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 1 gerezd fokhagyma

A tetejére:

  • 200 ml főzőkrém vagy főzőtejszín.
  • 15 dkg reszelt sajt

A tálaláshoz:

  • tejföl
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük. Még melegen lehúzzuk a héját majd ha kihűlt kb 1 cm-es szeletekre felvágjuk. Egy hőálló edény aljába leteszünk a szeletekből egy sort.

A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a felaprított petrezselymet, a zúzott fokhagymát, a tojást, a pirospaprikát és sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük majd 3-4 cm-es golyókat formázunk belőle. (ízlés szerint egyéb zöld fűszerekkel is ízesíthetjük)
A tálba lévő burgonyaszeletek tetejére sorakoztatjuk őket, majd minden gombóc közé és a tál szélére körbe burgonyaszeleteket teszünk. A tetejét sózzuk és borsozzuk.

A gombócokat meglocsoljuk főzőkrémmel, vagy főzőtejszínnel és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Tejföllel a tetején, friss salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.

Fűszeres húsgombócok sajttal és burgonyával 4.67/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére