Főoldal / Desszertek / Gesztenyés alagút

Gesztenyés alagút

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyés alagút

Gesztenyés alagút

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 3 db tojás
  • 3 ek. liszt
  • 3 ek. cukor
  • 1 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 mk. szódabikarbóna
  • 1 mk. sütőpor

A töltelék hozzávalói:

  • 25 dkg gesztenye massza
  • 2-3 ek. cukor
  • Rumaroma (ízlés szerint)
  • 2 dl tejszín (hulala, cukrászhab)
  • 1 dl langyos víz
  • 2 kk. Expressz Zselatin (Dr. Oetker)

A tetejére:

  • Tortabevonó étcsokoládé (180 g-os)
  • 1 ek. étolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Elkészítés: (Tepsi mérete: 30×33 cm)
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a kemény fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt sütőlapra simítjuk, és vékony piskótalapot sütünk belőle.
Mikor megsült félre tesszük hűlni.

A gesztenye masszát villával összenyomkodjuk, majd a cukorral és a rum aromával jól összekeverjük.
A tejszínt kemény habbá felverjük, bele tesszük a gesztenye masszát és fakanállal óvatosan összekeverjük.1 dl langyos vízben csomómentesen elkeverjük a zselatinport, majd bele öntjük a gesztenyés habba és robotgéppel jól összekeverjük.

A kihűlt tészta lapot akkorára szabjuk, hogy legyen egy alja “teteje” az őzgerinc sütőnek és körbe is kitudjuk bélelni.

Az őzgerinc sütőt kibéleljük folcpakkal, utána pedig körbe a piskóta lappal, majd megtöltjük a gesztenye krémmel és tetejére rá helyezzük a piskóta csíkot.
2-3 órára betesszük a hűtőbe dermedni, majd egy nagyobb tálra óvatosan kiborítjuk és olvasztott csokival leöntjük, majd megint vissza tesszük a hűtőbe, hogy a csoki is megdermedjen.
Tálalásig, szeletelésig a hűtőbe tároljuk.

Csokimáz elkészítése: Gőz felett felolvasztjuk az össze tördelt csoki darabkákat és étolajjal összekeverjük és már le is lehet önteni a süteményt.

Jó étvágyat kívánok és sok sikert az elkészítéséhez!
http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Gesztenyés alagút 4.50/5 (4 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére