Főoldal / Reform ételek / Gluténmentes joghurt torta

Gluténmentes joghurt torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Gluténmentes joghurt torta

Gluténmentes joghurt torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 4 ek. rizsliszt
  • 4 ek. cukor

A krémhez:

  • 450 g natúr joghurt
  • 10 g zselatin
  • 10 g vaníliás cukor
  • 3 ek. eritrit
  • 4 db kivi
  • 3 dl Hulala, vagy Meggle habalap

A tetejére:

  • 5 db kivi
  • 10 g zselatin
  • 1 ek. cukor
  • 2 dl víz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A piskótát a megszokott módon elkészítjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet a tojások sárgáját, legvégül pedig óvatosan belekeverjük a rizslisztet is. 24 cm-es tortaformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A joghurtot elkeverjük a zselatinnal, és egy lábasban kicsit megmelegítjük. Nem forraljuk fel, ha elkezd gőzölögni, akkor már jó. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a cukrot, a megpucolt és kockákra vágott gyümölcsöt, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ezután hozzáadjuk a kemény habbá vert “tejszínt” is.

A kapcsos tortaformába visszatesszük a piskótát, majd rákanalazzuk a joghurtos krémet, a tetejét elsimítjuk, és legalább egy órára betesszük a hűtőbe.
Ezután a tetejét kirakjuk kivivel, majd a zselatint kevés eritrittel(vagy cukorral) édesített 2 dl vízben feloldjuk, és a kivi tetejére kanalazzuk.
Hagyjuk megdermedni, majd kínáljuk.

Gluténmentes joghurt torta 5.00/5 (1 értékelés)

Gáborné Putóczki (42 Recept)

http://scarletsite.hu/


Szólj hozzá!

A lap tetejére