Főoldal / Desszertek / Gluténmentes kókuszos tekercs

Gluténmentes kókuszos tekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Gluténmentes kókuszos tekercs

Gluténmentes kókuszos tekercs

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 4 db tojás
  • 4 ek. cukor vagy eritrit
  • 4 ek. rizsliszt

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 cs. vanília ízű GM pudingpor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor

Továbbá:

  • kókuszreszelék
  • Kevés marcipán, vagy fondant
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krémhez a pudingport a tejben keverjük el, adjuk hozzá a cukrot is, majd főzzük sűrű krémmé, hagyjuk teljesen kihűlni. Az elkészült és kihűlt pudingot habosítsuk ki a vajjal, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket (itt felhasználható a házi kókusztej készítésből visszamaradt kókuszpép!)

A tojások fehérjét verjük kemény habbá, adjuk hozzá a cukrot, majd verjük tovább, adjuk hozzá a tojások sárgáját is, ezt is dolgozzuk bele, majd óvatosan – kézi habverő segítségével – a rizslisztet is keverjük bele. Sütőpapírral bélelt “gáz tepsibe” simítjuk és kb 8-10 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. Húzzuk le róla a papírt majd kenjük meg a krémmel (kb 4 evőkanálnyi krémet hagyjunk meg a külseje díszítéséhez) és tekerjük fel.
A tekercset kívülről vonjuk be a krémmel, majd a képen látható módon készítsük el a nyuszifejet.

Gluténmentes kókuszos tekercs 5.00/5 (1 értékelés)

Gáborné Putóczki (42 Recept)

http://scarletsite.hu/


Szólj hozzá!

A lap tetejére