Főoldal / Desszertek / Gluténmentes túrós “nyuszi” pogácsa

Gluténmentes túrós “nyuszi” pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Gluténmentes túrós “nyuszi” pogácsa

Gluténmentes túrós "nyuszi" pogácsa

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg rizsliszt

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • szemesbors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Érdemes, 2-3-szor hajtogatni a tésztát, de időhiányában anélkül is készülhet.
kb 1 cm vékonyságúra kinyújtjuk és nyuszi kiszúróval, pogácsákat szúrunk ki, tojással megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Egyszerű, gyors, finom.

A nyers tészta akár előző nap összeállítható, a hajtogatás is elvégezhető, ez esetben Húsvét reggelén csak kiszaggatni és sütni kell, és a konyhát átjárja a mennyei illat

Gluténmentes túrós “nyuszi” pogácsa 5.00/5 (1 értékelés)

Gáborné Putóczki (42 Recept)

http://scarletsite.hu/


Szólj hozzá!

A lap tetejére