Főoldal / Főzelékek / Gombamártás

Gombamártás

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombamártás

Gombamártás

Hozzávalók:

  • 1 kg gomba
  • 2 kanál vaj
  • 1 kis citromlé
  • bors
  • 2 kanál liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 hagyma
  • 1 apróra vágott zöldpetrezselyem
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, majd beletesszük a vékonyan felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk és saját levében puhára pároljuk.

Közben a lisztet a tejföllel , vízzel simára keverünk, majd ráöntjük a gombára és kevergetve besűrítjük.

A végén a finomra vágott petrezselymet is belekeverjük, és pár percig tovább forraljuk.citromlével ízesítjük.

Rizzsel vagy puliszkával tálaljuk!

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére