Főoldal / Sertés ételek / Gombás-sonkás fasírt tört burgonyával

Gombás-sonkás fasírt tört burgonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombás-sonkás fasírt tört burgonyával

Gombás-sonkás fasírt tört burgonyával

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált sertéscomb
  • fél doboz champion gomba
  • 20 dkg füstölt főtt sonka, apró kockára vágva
  • 3 lilahagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 3 szelet kenyér
  • 2 tojás
  • só, bors, pirospaprika
  • olaj
  • prézli

A körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 2 kanál lágy vaj
  • 3 db lilahagyma
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, és olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk az apróra darabolt sonkát, és még kb 5 percig összefőzzük.
A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a megpucolt, feldarabolt fokhagymát, a gombát, a sonkás hagymát, fűszereket ízlés szerint, a vízbe áztatott és kinyomkodott kenyeret, majd alaposan elkeverjük.
A prézlit tányérba tesszük, a fasírtból apró golyókat formálunk. Megforgatjuk prézliben, és olajban kisütjük.

A burgonyát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük.
Ha megfőtt leszűrjük, hozzáadjuk a vajat, az előzőleg megpucolt, olajon megdinsztelt hagymát és jól összetörjük.

Ha kész vagyunk, lehet tálalni. Jó étvágyat!

Tipp / megjegyzés:
Vasárnapi ebédnek kiváló

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére