Főoldal / Levesek / Görcstészta leves

Görcstészta leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Görcstészta leves

Görcstészta leves

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • bors
  • 50 dkg csirkeaprólék
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • 1 db sárgarépa

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 5 db tojás
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkeaprólékbók, 2 liter vízzel, a zöldpaprikával, a kétharmad petrezselyem zölddel, leves alapot főzünk.

Amíg fő a leves a lisztből, tojásból kemény levestésztát gyúrunk, amit 20 percig letakarva pihentetünk. Az átgyúrást és a pihentetést még két alkalommal megismételjük.

A szalonnát felkockázzuk és a bográcsban zsírjára pirítjuk. A pörcöt és a zsír felét kanállal kivesszük.

A többször átgyúrt tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk és három ujjnyi csíkokat vágunk belőle. A szalonnából kiolvasztott zsírral megkenjük, sózzuk, borsozzuk és óvatosan vékony csíkokra hajtogatjuk. Majd a csíkokat megsodorjuk és a tésztát csomókra kötjük. A fele tésztából csomókat,úgynevezett görcsöket kötünk, a másik fele tésztából négy cm hosszú hurkákat vágunk.

Az elkészült, forrásban lévő húsléhez hozzáadjuk a görcstésztát, amit 10 percig főzünk, majd a hurkatésztát is amivel készre főzzük a levest.

Ezalatt a maradék zsírt meghintjük a pirospaprikával és a levesre öntjük. A maradék apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Mentés

Mentés

Görcstészta leves 5.00/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére