Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Görög saláta dinnyével fetával olívabogyóval

Görög saláta dinnyével fetával olívabogyóval

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Görög saláta dinnyével fetával olívabogyóval

Görög saláta dinnyével fetával olívabogyóval 2

Hozzávalók:

  • 1 nagy szelet görögdinnye 
  • 4 kockányi fetasajt
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 6-8 db magnélküli fekete olívabogyó
  • 6-8 db chilipaprikával töltött zöld olívabogyó
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • borecet
  • mentavirág
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 1 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A jól lehűtött dinnyét kimagozom, felkockázom, beleteszem egy üvegtálba, teszek rá olívabogyókat, karikára vágott lilahagymát, morzsolok rá fetasajtot, locsolok rá borecetet, szórok rá fekete borsot, oreganot, díszítem mentavirággal. Pirítóssal és vörösborral fogyasztom.

Tipp / megjegyzés:

Erre a salátára háromszorosan is illik a görög jelző. Egyrészt görögdinnyéből készült, ráadásul görög importból származó dinnyéből (a magyar még nem jelent meg a piacon), ráadásul ez egy tipikus görög, vagy általánosabban mediterrán saláta.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére