Főoldal / Hal ételek / Grillezett lazac spenót ágyon

Grillezett lazac spenót ágyon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Grillezett lazac spenót ágyon

Grillezett lazac spenót ágyon

Hozzávalók:

  • 50 dkg lazac filé
  • baby spenót
  • 1 db zöld csípős hegyes paprika
  • 1 db piros csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 db póréhagyma
  • póréhagyma zöldje
  • 1 db újhagyma zöldestől
  • 4 db csiperke gomba fej
  • 2 db tárkonyos almaecetben és olíva olajban eltett fokhagyma
  • angol zeller
  • 1 szál sárgarépa
  • 4 db krumpli
  • brokkoli
  • tej
  • liszt
  • joghurt
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt fehér bors
  • egész tarka bors
  • citrom
  • fehér bor
  • olíva olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lazacot felszeletelem, sózom, borsozom, csöpögtetek rá citromot.

A brokkolit rózsákra szedem, sós vízben megfőzöm a répával, és a burgonyával együtt.

Egy serpenyőben olíva olajon megdinsztelem a póré és újhagymát, a paprikákat, a paradicsomot, az angol zellerszálakat, hozzáadom a krumplikat, a hosszában felszeletelt répát.
A spenótot blansirozom.

Egy serpenyőben elkészítem a szószt: tejet hevítek, adok hozzá joghurtot, lisztet, apróra vágott petrezselymet, fehér borsot, citromlevet és fehér bort.

A lazacot olívaolajon grill serpenyőben megsütöm.

Tálaláskor a tányér közepére rakom a spenótot, ráhelyezem a lazacot, pakolok rá a szószból, megszórom a színes borssal, és díszítem egy citrom szelettel, rakok köré zöldségeket.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére