Főoldal / Desszertek / Gyümölcsös túrókrémes palacsintatorta

Gyümölcsös túrókrémes palacsintatorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Gyümölcsös túrókrémes palacsintatorta

Gyümölcsös túrókrémes palacsinta torta

Hozzávalók:

A palacsinta tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1,5 dl szénsavas víz
  • csipet só
  • 1 ek. cukor
  • 1 ek. olaj

A sütéshez:

  • kb. 2 ek. olaj

A töltelékbe:

  • ribizli lekvár (vagy eper)

A krémhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg krémtúró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja

A tetejére:

  • bogyós gyümölcsök
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A palacsintatésztát a megszokott módon kikeverjük,  majd 20 percet pihentetjük. Felhevített, vékonyan kiolajozott serpenyőben egyenként kisütjük a palacsintákat. Egy tányérra halmozzuk őket.

A krémtúrót kikeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Végül beleforgatjuk a habbá vert tejszínt is. A palacsintákat a túrókrémmel összetöltjük.

A maradék krémet a tetejére simítjuk majd bőségesen megpakoljuk bogyós gyümölcsökkel.
Fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.

Gyümölcsös túrókrémes palacsintatorta 5.00/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére