Főoldal / Sertés ételek / Hagymás karamellás fasírt, sütőben sütve

Hagymás karamellás fasírt, sütőben sütve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hagymás karamellás fasírt, sütőben sütve

Hagymás karamellás fasírt, sütőben sütve

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés darálthús
  • 3 szelet kenyér
  • 1 tojás
  • 5 nagy fej hagyma
  • 1 nagy pritaminpaprika
  • 1 kis fej fokhagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • olaj
  • magyaros fűszerkeverék
  • 3 kanál méz
  • bors
  • pirospaprika
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

1 fej hagymát kevés olajon megpirítunk, kevés pirospaprikát adunk hozzá a végén.
A darált húshoz adjuk a hagymát, megpucolt fokhagymát, borsot, a fűszerkeveréket, tojást, a beáztatott, kinyomkodott kenyeret. Jól összedolgozzuk.

Egy nagyobb tepsit előkészítünk, a megmaradt hagymákat felkarikázzuk és a pritaminpaprikát is, és a tepsibe tesszük, kevés olajjal.
A fasírtból gombócokat gyúrunk, és a hagymára tesszük, mindegyik tetejére reszelt sajtot teszünk.
Sütőben készre sütjük.

A mézet lábasban karamellizáljuk, ne sokáig legyen a tűzön, mert megkeseredik és nagyon bebarnul.
Fél dl vízzel felengedjük a mézet és összeforraljuk.

A kész fasírtokat leszedjük a hagymáról, ráöntjük a karamellás mézet és sütőben még 10 percig összesütjük.
Ha kész, visszarakjuk a fasírtokat és már fogyaszthatjuk is.

Tipp / megjegyzés:
Aki pikánsabban szeretné, adjon hozzá több mézet, és pritamin paprikát.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére