Főoldal / Egytálételek / Hagymával kolbásszal töltött gombafejek krumplival

Hagymával kolbásszal töltött gombafejek krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hagymával kolbásszal töltött gombafejek krumplival

Hagymával kolbásszal töltött gombafejek krumplival

Hozzávalók:

  • 6 db nagyobb gombafej (csiperke)
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • 5 dkg trappista sajt
  • 12 db kicsi újkrumpli
  • 6 db piros koktélparadicsom
  • 12 db zöld koktélparadicsom
  • olíva olaj
  • 6 szál kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • petrezselyem
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplikat félig megfőzöm. A sajtot lereszelem.

Egy serpenyőbe olajat öntök.

A gombák törzsét kitöröm, a hagymát felaprítom.

A hagymát betöltöm a gombákba, Berakom a serpenyőbe.

A kolbász felkarikázom, ráteszem a hagymakupacra, a reszelt sajtot rászórom a gombákra.

A gombák köré rakom a krumplikat és a paradicsomokat.

Meglocsolom olajjal, fűszerezem, ráteszem a kakukkfüvet, és beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, légkeverésen 25 percig sütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra mindenből, és a krumplira vágok petrezselymet.

Tipp / megjegyzés:
Egyszerű, gyorsan elkészíthető étel. A java munkát a sütő végzi.
A paradicsom a kertben termett, a szeptemberi fagyoknál le kellett szedni, még most sem érett meg a napon teljesen.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére