Főoldal / Hal ételek / Halászlé tésztával csípős paprikával

Halászlé tésztával csípős paprikával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Halászlé tésztával csípős paprikával

Halászlé tésztával csípős paprikával tejföllel

Hozzávalók:

  • 4 db ponty patkó
  • 1 doboz halászlé sűrítmény
  • 1 doboz (70 gr) paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • chili paprika
  • Erős Pista
  • olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • metélt tészta
  • tejföl
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A halat besózom, s beteszem a hűtőbe.

A főzéskor a hagymát apróra vágom, egy edényben olajon megdinsztelem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bőségesen őrölt paprikát, vágok bele chili paprikát, hozzáadom a halászlésűrítményt, és a sűrített paradicsomot.

Amikor felforrt, beleteszem a metéltet, kis idő elteltével a ponty patkókat.

Amikor elkészült, a kifőzött metélt tésztával, és tejföllel tálalom.

Tipp / megjegyzés:
Imádom a halászlét, azok közé tartozom, akik nem csak Karácsonykor eszik ezt a finom halas ételt.
Aki ismer, az tudja, hogy szeretem a csípős ételeket. Ezúttal is sok-sok őrölt fekete bors, csípős őrölt paprika, Erős Pista, chilipaprika került a halászlébe. A fotón a tészta sajnos nem nagyon látszik, de ott van, higgyétek el. Nálam a paksi változat a favorit.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére