Főoldal / Tészta ételek / Hamis túrós

Hamis túrós

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hamis túrós

Hamis túrós

Hozzávalók:

  • 25 dkg fodros kocka tészta
  • 3 db tojás
  • 1 db nagy tejföl
  • 1 db nagy kefir
  • 2 db vaníliás cukor
  • 2 marék mazsola
  • 2-3 marék cukor (ízlés szerint)
  • kis citromhéj
  • 4 dl tej
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A száraztésztát egy kivajazott tepsibe öntjük. (így szárazon)

A többi hozzávalót egy tálba tesszük, és elkeverjük.
A masszát a tésztára öntjük, és lazán elkeverjük vele.
A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőfokon 40-45 perc alatt készre sütjük.

Ha nagyon pirulna a teteje fedjük le a tepsit egy alufóliával, és csak a sütés vége felé vegyük le róla.

Egy könnyű leves után főételnek is tökéletes.

Tipp / megjegyzés:
Én most cukrot és citromhéjat nem tettem bele, csak a vaníliás cukrokat, mivel még diéta van Apának! Mikor Erdélyben voltunk, ott ettünk először ilyet, és a receptet is ott kaptam!

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére